Echipa de baschet CSM CSU Oradea a reluat antrenamentele. Sportivii campioanei în exercițiu a României au efectuat, în cursul dimineții de luni (26.11), primul antrenament după o pauză de câteva zile oferită la întoarcerea din Turcia, acolo unde s-a încheiat aventura continentală a roș-albaștrilor.

În cadrul ședinței desfășurate în dimineața primei zile din noua săptămână, sportivii CSM-ului au lucrat sub îndrumarea lui Marius Marinău în sala de forță. Ulterior, băieții au intrat în sala de baschet, unde sub îndrumarea lui Milan Mitrovic, Radovan Markovic și Zoran Vranes au efectuat o ședință de individualizare, cu exerciții specifice poziției pe care evoluează. În cursul serii de luni (26.11), se va desfășura primul antrenament tactic, sub comanda antrenorului principal Cristian Achim.

CSM-ul începe pregătirea meciului următor, programat pentru luni (03.12), ora 18:00, în deplasare, în compania lui SCM Timișoara. Roș-albaștrii vor fi lipsiți până după meciul echipei naționale a României cu Kosovo, de joi (29.11), la Arena Antonio Alexe din Oradea, de serviciile lui Giordan Watson și Tudor Fometescu. Cei doi se află în programul reprezentativei conduse de către Tudor Costescu.

Pe de altă parte, Bobe Nicolescu și Bogdan Țîbîrnă își continuă programele de recuperare separat de echipă. Primul ar urma să reintre alături de colegi în cea e-a 2-a jumătate a lunii decembrie anul curent, pentru ca cel din urmă să înceapă activitatea, cel mai devreme, în cursul lunii ianuarie 2019.

Reamintim că returul primei faze a Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19 se întinde în perioada 3 decembrie 2018 – 12 ianuarie 2019.