Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, joi, primele două decese cauzate de gripă din acest sezon. Este vorba despre un barbat și o femeie în vârstă de 50, respectiv 52 de ani. Potrivit unui comunicat al instituţiei, bărbatul era nevaccinat antigripal şi confirmat cu virus gripal AH1N1 şi a murit miercuri seară.

„Pacientul a fost internat la Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuş din 22.01.2020 până în 25.01.2020 când a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea – Secţia ATI. Evoluţia bolii s-a agravat sub ventilaţe artificială, în cursul tratamentului complex, inclusiv cu Tamiflu, decesul a survenit în cursul serii de 12.02.2020″, arată comunicatul DSP.

Femeia suferea de acelaşi tip de virus gripal AH1N1, şi ea era nevaccinată şi, în plus, suferea şi de alte boli, precum hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II şi obezitate gradul I. Femeia a murit joi dimineaţă. „În ciuda tratamentului complex administrat, evoluţia stării clinice a pacientei fost gravă, decesul a survenit în cursul dimineţii zilei de 13.02.2020”, arată comunicatul DSP.