Polițiștii Postului de Poliție Cociuba Mare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat doi tineri de 18 și 23 de ani, din localitățile Cărăsău și Lăzăreni, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. Unul din cei doi a fost arestat preventiv.

 

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Cociuba Mare îi bănuiesc pe aceștia că, în seara de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Cărăsău și ar fi sustras o drujbă, o motocoasă, două flexuri, truse de chei, scule electrice, un redresor pentru încărcat acumulatori auto, un prelungitor pentru curent și diverse obiecte vestimentare și cosmetice, provocând un prejudiciu total de aproximativ 15.000 de lei.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi comercializat, bunurile astfel obținute, în cursul aceleiași seri, pe raza localității bihorene Petid, pentru suma de 400 de lei”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Polițiștii au recuperat 90% din prejudiciul provocat de aceștia.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii din Cociuba Mare i-au reținut pe cei doi tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Procurorii de la Parchetul de pe Judecătoria Salonta i-au dus pe cei doi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Salonta l-a trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile doar pe unul dintre cei doi tineri.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cociuba Mare continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Sursa: Realitatea de Bihor