În data de 26.03.2019, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac I-Nagylak, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat în apropierea graniţei cu Ungaria, trei bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română.

Imediat, persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului P.F. Nădlac I pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi cetățeni turci și un cetățean bulgar, având vârste cuprinse între de 39 și 47 de ani.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi cetățeni turci au intrat legal în România, în baza documentelor personale valabile. Cei doi au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu aveau viză Schengen și intenţionau să ajungă în Germania, pentru a găsi un loc de muncă. În acţiunea ilegală cetăţenii turci urmau să fie sprijiniţi de cetăţeanul bulgar pentru a traversa frontiera.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei doi cetăţeni turci şi trafic de migranţi pentru cetăţeanul bulgar, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.