În data de 22.01.2018, în jurul orei 20.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat două  persoane care nu vorbeau limba română.

Acestea au fost depistate la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, pe lângă rambleul de cale ferată, fiind reţinute şi duse la sediul Sectorului P.F. Borş pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi tineri din Yemen, în vârstă 17, respectiv 25 de ani.

Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi au recurs la această metodă pentru că nu dețineau o viză valabilă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tinerilor, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.