În data de 02.08.2019, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au observat, în zona de responsabilitate, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp.

Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Vărşand, unde, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi bărbaţi, cetăţeni din Kosovo.

Cei doi bărbați sunt în vârstă de 23, respectiv 25 de ani şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei doi cetăţeni kosovari, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.