Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea s-au pregătit cum se cuvine să-l întâmpine pe Moş Nicolae, printr-o serie de activităţi de creaţie.

Cu sprijinul şi sub îndrumarea educatorilor lor, în atelierul propriu al centrului, au confecţionat decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Cei mici adoră să deseneze, să coloreze și să decupeze, iar crearea unor obiecte personalizate: felicitări, crăciuniţe, globuri, stelute, clopoţei, s-a transformat într-o adevărată provocare pentru ei.

Pentru că aceste zile de sărbătoare sunt încărcate de gânduri frumoase, copiii au dorit să le împărtăşească şi semenilor lor şi, astfel, au ales să-i colinde pe bunicii din Centrul Social Multifuncţional Rogerius II.

Dacă, până acum, ei au primit cu bucurie cadouri, de data aceasta au dăruit ei. Pe lângă obiecte confecţionate personal, copiii au oferit un minunat spectacol de colinde şi poezii, care au adus zâmbete şi aprecieri din partea celor prezenţi la eveniment, aceştia retrăind momente ale copilăriei. La rândul lor, în semn de mulţumire, elevele Lorena și Denisa Ghib, de la Școala Gimnazială nr. 11, la invitaţia dnei Mioriţa Săteanu, au susţinut un scurt recital de cântece populare.

Aceste minunate decoraţiuni de iarnă vor fi expuse şi la Târgul de Crăciun de la Celestica SRL, la invitaţia acesteia, în data de 12 decembrie 2018.

Una dintre lecţiile pe care dorim ca aceşti copii minunaţi să şi le însuşească este aceea de a învăţa să dăruiască la rândul lor, fiind mai important să dăruieşti decât să primeşti.

Oferirea unui cadou înseamnă bucuria celui care primeşte şi fericirea celui care dăruieşte!