Primăria Oradea împreună cu compania Ryanair anunță că, din cauza restricțiilor de călătorie din ce în ce mai limitative la nivelul Uniunii Europene, datorate pandemiei de COVID 19 și a noii tulpini SARS COV-2, cele 4 zboruri internaționale Ryanair care trebuiau să debuteze la finalul acestei luni vor fi amânate până în luna Iulie 2021.

Decizia a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie aplicate persoanelor care pleacă din România spre cele 3 țări unde urmau să se realizeze zboruri de pe aeroportul din Oradea: Italia, Marea Britanie și Germania.

Această amânare va presupune încheierea unui act adițional la contractul de finanțare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleași rațiuni, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021.

Menționăm că în perioada imediat următoare, propunerea de act adițional și garanția bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat și penalități, vor fi înaintate spre aprobarea Consiliului Local. Ambele documente vor acoperi noua perioadă de implementare a schemei de ajutor de stat.

În lipsa unor situații de forță majoră (înrăutățirea situației pandemiei etc.), obligațiile anunțate și asumate anterior vor fi implementate începând cu luna Iulie a acestui an, mizând pe o reducere a focarelor COVID 19 la nivelul țărilor de operare și accelerarea procesului de vaccinare anti COVID 19 la nivel național și european.

Începând cu luna decembrie 2020, compania Ryanair ar fi operat 4 zboruri internaționale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Sursa: Realitatea de Bihor