La invitaţia dlui Mihai Merca, noul preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor Oradea, dna Arina Moş, directorul DAS Oradea, a participat la o activitate cultural – sportivă a membrilor asociaţiei.

În deschiderea evenimentului, dl Merca Mihai a precizat: „Mă bucur pentru deschiderea pe care Direcţia de Asistenţă Socială Oradea o are faţă de membrii Asociaţiei Nevăzătorilor. Împreună cu dna director Arina Moş, ne dorim continuarea bunei colaborări în beneficiul persoanelor nevăzătoare.”

Acţiunea s-a desfăşurat în două etape. Prima etapă, un concurs de cultură generală, pe tema Unirii Principatelor Unite, secondată fiind de un concurs de şah rapid intitulat „Cupa Unirii la Şah”.

Evenimentul, ocazionat de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Unite, a fost un bun prilej pentru a identifica nevoile persoanelor nevăzătoare şi pentru a perfecta o mai bună colaborare în beneficiul acestora.

„Mă bucur că m-aţi primit cu atât de multă căldură, că azi pot să fiu alături de dumneavoastră şi salut orice iniţiativă a asociaţiei prin care reuşim să fim împreună, să identificăm nevoile şi să găsim soluţiile potrivite.”, a spus directorul DAS Oradea, dna Arina Moş.

Marcarea zilei are ca obiectiv susținerea demnității şi a drepturilor acestor persoane, fiind totodată o ocazie de a sensibiliza comunitatea şi de a transmite mesajul: „ Şi noi facem parte din această comunitate!”