Deşi se pare că pregătirea plapumei sau pilotei pentru sezonul rece nu ar trebui să ridice probleme, mulți oamenii nu știu câteva trucuri de care trebuie să țină cont., Mai întâi, trebuie precizat că avea în față 2 variante: una în care așternuturile pentru sezonul rece trebuie doar aerisite și cea în care trebuie să le spălăm.

Dacă vorbim de o plapumă tradițională, ca pe vremea bunicii, cel mai bine este să o ducem la o curățătorie profesionistă sau, dacă aveți răbdare, spălați-o la mână. 

Dacă e vorba de pilote moderne, majoritatea pot fi spălate la mașină, eventual la una profesionistă, pe  care o găsim la centre specializate.

Uneori este mai ușor să curățăm un articol textil dacă îl înmuiem câteva ore înainte de spălare. Poți încerca și tu acest truc, în special dacă speli pilota de mână. Folosește apă caldă și un detergent delicat.

De asemenea, este recomandat să ținem cont întotdeauna de instrucțiunile de pe eticheta pilotei sau plăpumii, altfel riscăm să-i scurtăm mult durata de utilizare.

AERISIREA, UN PROCEDEU SIMPLU, DAR CU UN MIC SECRET

Scoateți plapuma sau pilota la aer liber și lăsați-o la aer pentru câteva zile. Evitați însă acele zile umede sau ploioase, mai ales dacă locuiți într-o zonă cu poluare atmosferică accentuată sau cu fum de sobe. În caz contrar, riscați să transformași plapuma într-un burete pentru substanțele și mirosurile nedorite.

Sursa: Newsinn