CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 2 al finale Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Roș-albaștrii au revenit târziu însă au învins din nou pe terenul lui BC CSU Sibiu, scor 64-62.

Jocul a demarat cu Markovic în cvintetul de start, în locul lui Valeika, iar cvintetul de start al CSM-ului i-a cuprins pe obișnuiții titulari Watson, Richard, Nicolescu și Zekovic. Roș-albaștrii au întâmpinat din nou probleme la recuperare, însă au împiedicat echipa gazdă să marcheze cu ușurință din spațiul de trei secunde. Partida a avut un nivel de combativitate foarte ridicat, orădenii având mari probleme cu greșelile personale. Marc Carter a stabilit scorul primei pauze, 18-16, cu o reușită din zero grade.

Formația din Sibiu a profitat de numărul mare de greșeli personale dictate împotriva oaspeților și a bifat 17 vizite la linia de pedeapsă în primele 20 minute de joc. CSM-ul a înregistrat doar șase prezențe la libere în același interval. Cu Carter și Markovic având câte trei greșeli personale, iar Valeika și Zekovic având câte două, antrenorul Cristian Achim a terminat repriza cu Țîbîrnă și Gavrilă pe parchet, alături de Nicolescu. Nikola Markovic a înscris o liberă pentru a stabili scorul la jumătatea partidei, scor 34-32.

Repriza secundă a demarat extrem de modest pentru formația bihoreană. Aceasta nu a găsit soluții în faza de atac, iar formația de pe Cibin a trecut la conducere. CSM-ul a întâmpinat probleme majore la linia de pedeapsă și nu a putut să țină nivelul de intensitate etalat de gazde. Astfel, CSU Sibiu s-a menținut în avantaj, scor 51-46, la intrarea în secvența a 4-a.

Ultimul act a demarat dificil pentru orădeni. Aceștia au întâmpinat dificultăți în faza de atac, iar formația gazdă s-a desprins la șapte lungimi, scor 56-49. Roș-albaștrii au cerut timp de odihnă, iar la reluare au preluat inițiativa, marcând zece puncte fără replică și au trecut definitive la conducere. Kris Richard a finalizat un contraatac cu un slam dunk devastator. În finalul partidei s-au consemnat mai multe imprecizii la linia de pedeapsă, însă apărarea orădeană a fost impresionantă, atât din punct de vedere colectiv, cât și individual. Astfel, CSM CSU Oradea a învins din nou la diferență de două puncte.

Giordan Watson a totalizat 18 puncte, Nikola Markovic a adăugat 13, iar Kric Richard a terminat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Justas Tamulis a totalizat 11 puncte, iar Kevin Hardy a terminat cu 10 pentru CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea a fost susținută de un inimos grup de suporteri, similar celor consemnate la Meciul 1. De asemenea, la Arena Antonio Alexe a fost organizată o nouă vizionare la care au fost invitați toți suporterii orădeni.

Scorul general a devenit 2-0 pentru CSM CSU Oradea. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Meciul 3 are loc duminică (02.06), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Partida va fi transmisă în direct la DigiSport.