CSM CSU Oradea va evolua pentru a 4-a oară consecutiv în FIBA Europe Cup. Va fi cea de-a 2-a prezență consecutivă în grupele acestei competiții.

Roș-albaștrii au părăsit Basketball Champions League – ediția 2019/20 după ce a fost învinsă cu scorul general de 158-161, de către Falco Szombathely, campioana în exercițiu a Ungariei. Astfel, CSM-ul ratează accesul în faza a 2-a a competiției FIBA de top după ce a fost învinsă de Karhu Basket, campioana Finlandei, în urmă cu un an tot în primul tur preliminar.

Formația antrenată de Cristian Achim a jucat în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2016/17 venind din grupele Basketball Champions League. Atunci, roș-albaștrii au fost învinși în dublă manșă de Usak Sportif, în optimile de finală.

În sezonul 2017/18, CSM Oradea a întâlnit pe Balkan Botevgrad în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup. Ei au fost învinși atunci de bulgari, ratând accesul în turul al 2-lea preliminar, unde oponent ar fi fost tocmai Falco Szombathely.

În stagiunea 2018/19, gruparea orădeană a accesat faza grupelor FIBA Europe Cup după ce a fost eliminată din primul tur preliminar al Basketball Champions League de Karhu Basket. Atunci, bihorenii au obținut o victorie și au suferit cinci înfrângeri într-o grupă cu s.Oliver Wurzburg, ZZ Leiden și Sakarya BSB.

În ediția 2019/20 a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea va evolua în Grupa D. Parteneri de întrecere vor fi BC CSU Sibiu – vicecampioana României și deținătoarea Cupei României, Bahcesehir Istanbul – locul 9 în Basketbol Superligi, respectiv învinsa dintre Telekom Bonn (locul 7 în Germania) și Fribourg Olympic (campioana Elveției) în turul al 2-lea preliminar din Basketball Champions League.

Faza grupelor în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20 demarează pe 23 octombrie anul curent și se va disputa în șase săptămâni consecutive. primele două clasate în Grupa D avansează în faza a 2-a a grupelor. Vom reveni cu programul echipei în această aventură.