CSM CSU Oradea debutează în noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii evoluează în deplasare, la București, în compania Stelei. Meciul are loc sâmbătă (12.10), ora 17:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu.

După ce a disputat deja trei jocuri oficiale, echipa orădeană susține prima partidă în noua ediție de campionat. Roș-albaștrii au evoluat în primul tur preliminar al Basketball Champions League, respectiv în SuperCupa României. Oradea are două victorii și un eșec în noua stagiune, dar a ratat calificarea în faza următoare a amintitei competiții continentale. În schimb, CSM-ul a câștigat SuperCupa României.

Steaua București susține primul joc oficial în stagiunea 2019/20. Militarii au un nou antrenor, în persoana lui Cătălin Burlacu. Lotul de jucători s-a modificat substanțial, bucureștenii mizând pe șase jucători străini, dar și pe câțiva autohtoni. De notat că toți străinii sunt la primul angajament în România, urmând practic să debuteze în țara noastră cu ocazia acestei partide.

În lotul formației din capitală se regăsesc doi foști jucători ai CSM CSU Oradea. Este vorba despre Andrei Mandache, campion alături de bihoreni în 2016 și 2018, respectiv Mihai Gavrilă, campion național cu CSM-ul în 2018 și 2019.

CSM CSU Oradea s-a pregătit pe tot parcursul săptămânii în formulă completă. Nu există indisponibilități la ora publicării acestui text. De cealaltă parte, Karlo Vragovic a absentat la o serie însemnată de meciuri din presezon. Este neclar dacă acest jucător va fi echipat la ora meciului.

În sezonul trecut, CSM CSU Oradea și Steaua București și-au împărțit victoriile în campionat. Fiecare s-a impus pe teren propriu. Bihorenii au triumfat în dubla contând pentru sferturile de finală ale Cupei României.

Partida este transmisă în direct la DigiSport.