CSM CSU Oradea a învins pe terenul lui BC CSU Sibiu, scor 75-69, în etapa a 4-a din Grupa D a FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida a avut loc la Sibiu, miercuri (13.11) și consemnează a 4-a victorie consecutivă în această competiție.

Partida a demarat cu Broussard, Richard, Barnette, Zekovic și Valeika. Ambele echipe au găsit ușor drumul spre coș în debutul confruntării, majoritatea acțiunilor fiind încheiate cu aruncări de la semidistanță și distanță, necontestate. Richard a marcat zece puncte în primele minute de joc, iar CSM-ul a controlat prima secvența, reușind să se desprindă la 27-17.

Secvența a 2-a s-a desfășurat sub cu totul alte auspicii. Gazdele au marcat primele 16 puncte ale acestei perioade de joc. Nivelul de intensitate al amfitrionilor a fost impresionant, în timp ce orădenii nu au avut nicio soluție. CSM-ul a marcat doar cinci puncte în întreaga secvență. Gazdele, deși limitate din punct de vedere al efectivului, au replicat cu 28, preluând conducerea și desprinzându0se la 45-32, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a început cu un parțial de 8-0 în favoarea orădenilor. Aceștia au avut o cu totul altă abordare din punct de vedere defensiv. Roș-albaștrii au câștigat mai multe mingi, iar intensitatea din apărare a alimentat ofensiva, însă Reljic și Valeika au avut probleme cu greșelile personale. Richard și Markovic au adus puncte, iar CSM CSU conducea cu 57-56 la intrarea în sfertul 4.

Cele două formații s-au succedat la conducere în primele cinci minute din sfertul 4. Ambele defensive au fost la nivel ridicat, efortul fizic fiind impresionant. Orădenii au avut destule imprecizii și ezitări în faza ofensivă. Oscilațiile la conducere au continuat până în penultimul minut de joc, când Richard a transformat de pe semicerc chiar pe sirenă și a adus CSM-ului un avantaj de două posesii. Finalul a fost controlat de orădeni, aceștia impunându-se cu scorul de 75-69.

CSM CSU Oradea are 4-0 la general și este calificată în faza următoare din FIBA Europe Cup.