Cel de-al 6-lea meci și ultimul în prima fază a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2019/20 aduce la Oradea pe Fribourg Olympic. Aceasta este campioana în exercițiu a Elveției și una dintre surprizele sezonului precedent, atunci când a reușit să se califice în grupele Basketball Champions League.

Partida contează pentru Grupa D și se desfășoară la Arena Antonio Alexe din Oradea. Confruntarea se dispută miercuri (27.11), ora 19:00, fiind transmisă în direct la DigiSport, respectiv pe canalul YouTube FIBA. Bilete se pot achiziționa conform celor enunțate AICI.

Spre deosebire de alte provocări de acest gen, meciul cu Fribourg nu prezintă o miză deosebită pentru niciuna dintre protagoniste. CSM CSU este deja calificată în faza următoare a competiției și focusul este actualmente concentrat asupra competiției interne, chiar dacă orice provocare trebuie tratată cu seriozitate, mai ales când discutăm despre jocuri din cupele europene.

Se întâmplă pentru prima dată ca în Arena Antonio Alexe să evolueze campioana în exercițiu a Țării Cantoanelor. Fribourg vine la Oradea în condițiile în care nu mai are șanse de calificare în faza următoare. Lider la zi al campionatului intern, echipa elvețiană a resimțit absența lui Babacar Toure, cel mai bun recuperator al BCL în sezonul 2018/19. În plus, lotul de jucători al lui Fribourg a fost afectat pe tot parcursul aventurii continentale.

CSM CSU Oradea dispută acest meci din postura unei echipe calificate, dar în continuare dornice de rezultate notabile. Roș-albaștrii pot încheia prima fază a grupelor cu un nou succes, după un parcurs impresionant în FIBA Europe Cup. De altfel, orădenii au reușit o frumoasă serie de rezultate pozitive înlănțuite pe plan continental.

Fribourg este o echipă atletică, căreia îi convine un joc de angajament, ritmat și cu multe acțiuni finalizate în primele 10-12 secunde ale timpului de atac. Nivelul de apărare este foarte important, chiar definitoriu pentru șansele de victorie ale acestei formații. Defensiva alimentează de cele mai multe ori jocul avântat, astfel încât elevii lui Petar Aleksic se întrebuințează serios în faza de apărare.

Staff-ul tehnic al echipei orădene a decis să profite de calificarea asigurată și să ofere câteva zile de repaos lui Aaron Broussard și Dragan Zekovic. Aceștia, similar lui Bobe Nicolescu (în recuperare după accidentarea la spate), nu vor evolua în compania lui Fribourg. De altfel, în absența acestor jucători, la antrenamentele echipe în această săptămână participă juniorii Vlad Marinău și Enzo Vescan. În plus este de așteptat ca Pavle Reljic să fie utilizat în această confruntare.

Așadar, pentru a obține victoria, CSM CSU Oradea are nevoie de un joc colectiv eficient în ambele faze ale jocului. Acesta trebuie dublat de inspirație și realizări individuale pentru a ajuta formația roș-albastră în încercarea de a obține un nou succes pe plan internațional.

Fiind un meci disputat pe teren propriu, CSM CSU Oradea va încerca să obțină victoria și să ofere propriilor susținători cât mai multe momente de satisfacție.