SM CSU Oradea se duelează cu BC CSU Sibiu pentru a 2-a oară în debutul sezonului competițional 2019/20. De această dată se consemnează o încleștare în premieră, atât pentru aceste echipe, cât și pentru baschetul românesc. Meciul se dispută miercuri (23.10), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea, fiind transmis în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

Este un duel oficial cu caracter internațional. Campioana României și deținătoarea Cupei României se duelează direct într-o partidă din cupele europene. Este vorba despre duelul contând pentru prima etapă din faza grupelor în FIBA Europe Cup.

Pentru roș-albaștri aceasta este a 4-a apariție consecutivă în FIBA Europe Cup. În schimb, BC CSU Sibiu se aliniază la startul acestei întreceri pentru a 2-a oară în ultimii trei ani.

Vie încă în amintire, confruntarea directă din SuperCupa României a avut o desfășurare aparte. Sibiul a început mult mai bine, însă Oradea s-a impus în cele din urmă, revenind de la un deficit de peste 20 puncte pe tabela de marcaj.

Este evident că ambele echipe își doresc să performeze în cupele europene. Motivația este dublată de faptul că vorbim despre un duel direct între două formații provenite din același campionat. Totul este amplificat de faptul că vorbim despre un duel între echipele care au disputat toate meciurile pentru trofee în baschetul masculin românesc pe parcursul acestui an calendaristic.

Sibiul continuă să-și caute drumul după schimbările majore efectuate la perimetru. Galben-albaștrii sunt extrem de periculoși la semicerc, aspect de care trebuie ținut cont indiferent care este forma de moment sau procentajul echipei pregătite de Dan Fleșeriu la aruncările de trei puncte. Astfel, se pot crea spații în zona de trei secunde, acolo unde CSU dispune de numeroare soluții.

Așadar, Oradea are de pregătit multe lucruri în apărarea contra acestei formații. Totodată, CSM-ul are mult de lucrat în ceea ce privește cursivitatea acțiunilor ofensive. Atât cu, cât și fără minge. Totul este absolut necesar să se îmbunătățească cât mai curând dacă ambițiile echipei pe plan internaționale se doresc a fi transpuse în fapte.

Similar celor consemnate în SuperCupa României, este de urmărit duelul dintre Giordan Watson și Jared Jordan. De asemenea, rămâne de văzut dacă Sibiul va continua să joace în perioade lungi de timp Isaiah Philmore la poziția 3, iar dacă acest lucru se întâmplă în ce fel va fi capabilă Oradea să reacționeze.

Bobe Nicolescu este indisponibil pentru această partidă. El este accidentat la spate.

De notat că în cupele europene nu este obligatorie regula jucătorului autohton. Așadar, e posibil să vedem ambele echipe jucând cu câte cinci străini.