CSM CSU Oradea primește vizita lui SCM Universitatea Craiova într-un meci contând pentru etapa a 7-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Este un duel între două dintre primele patru echipe ale țării conform clasamentului final din precedenta ediție de campionat. 

Meciul se dispută sâmbătă (23.11), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Acesta este transmis în direct la DigiSport și Look Sport. Bilete se pot achiziționa conform celor anunțate AICI. Abonamentele sunt valabile pentru această partidă.

Dacă roș-albaștrii au păstrat mare parte dintre componenții rotației de bază din sezonul anterior, formația olteană a operat numeroase modificări în efectivul de jucători. Antrenorul Aco Todorov a fost confirmat în funcție, aceste prelungindu-i contractul lui Porter Troupe. Cel mai longeviv jucător străin aflat la ora actuală în Liga Națională este singurul păstrat de alb-albaștri din precedentă stagiune. Alături de el, a rămas Ionuț Berceanu. În schimb, toți ceilalți jucători, străini sau autohtoni, au fost legitimați în această vară.

Echipa din Craiova mizează pe șase străini, respectiv doi români în rotația de bază. La perimetru se mizează pe americanii Tyler Laser, Porter Troupe și pe autohtonul Dragoș Diculescu. De asemenea, SCM Universitatea îi are la dispoziție pe Monyea Pratt și Russell Byrd, doi jucători capabili să evolueze atât la perimetru, cât și la interior. În fine, un alt jucător important la perimetru și extrem de periculos pe semicerc este bulgarul Nikolay Stoyanov. De altfel, acesta completează o linie de guarzi deosebit de preciși de la distanță.

La interior, așa cum s-a menționat deja, apar Pratt și Byrd, pentru ca poziția 5 să fie acoperită de tânărul Omari Gudul, un pivot undersize deosebit de atletic, capabil să pună în dificultate echipele adverse în ambele capete ale terenului. Cealaltă opțiune la poziția 5 este Bogdan Țîbîrnă, fostul jucător al CSM Oradea. Contingentul de autohtoni este completat de jucători precum Antonio Năsturescu la perimetru, respectiv Ionuț Berceanu la interior.

SCM U Craiova contează pe tridentul Laser, Troupe, Pratt în perioade îndelungate de timp. Fiecare dintre aceștia joacă în medie peste 30 minute pe meci, lucru posibil prin prisma faptului că oltenii au un singur meci pe săptămână. Al 4-lea jucător ca medie de minute este tânărul Dragoș Diculescu. În vârstă de 20 ani, el se află al cel de-al 2-lea sezon ca piesă de bază în rotația unei echipe importante a campionatului. Diculescu este extreme de eficient la aruncările de pe semicerc, cu precădere din colțurile terenului.

CSM CSU Oradea va avea nevoie de prospețime și de un nivel de angajament ridicat pentru a se impune în acest meci. Avantajul terenului propriu este extrem de important, iar sprijinul celor din tribune va fi în egală măsură de util.