CSM CSU Oradea a învins Dinamo Știința București, scor 94-74, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de vineri (18.10).

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, ambele protagoniste marcând cu generozitate în primele zece minute de joc efectiv. Roș-albaștrii au marcat cu generozitate din spațiul de trei secunde, fie prin pătrunderi, ori cu acțiuni clasice de pivot. Oradea a fost la conducere pe tot parcursul secvenței de deschidere, scorul la prima pauză fiind de 25-23.

Dinamo Știința a început mai bine sfertul al 2-lea și a reușit să treacă la conducere după ce a marcat primele cinci puncte ale aceste secvențe. Elevii lui Cristian Achim au terminat repriza în forță, Nikola Markovic ieșind la rampă în faza ofensivă. CSM-ul a izbutit un parțial de 25-7 în ultimele opt minute pentru a se desprinde la 52-37, scor consemnat la jumătatea întâlnirii.

Oradea a marcat primele cinci puncte din repriza secundă pentru a se desprinde la un nou maxim, de 20 puncte. Oradea a controlat jocul pe parcursul celei de-a 2-a reprize, antrenorul Cristian Achim acordându-i credit lui Tudor Fometescu, acesta având aproape 30 minute de joc în această confruntare. Pe parcursul reprizei secunde, Sean Barnette a avut un aport ofensive remarcabil. Dinamo Știința nu a găsit soluții să amenințe superioritatea gazdelor în această partidă.

Nikola Markovic a totalizat 21 puncte, Kris Richard a adăugat 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Sean Barnette a terminart cu 14 puncte, iar Arturas Valeika a izbutit 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. Andrja Milutinovic a replicat cu 19 puncte, iar Mladen Jeremic a adăugat 14 puncte pentru Dinamo Știința București.

Bobe Nicolescu – căpitanul echipei naționale a României – a absentat de la acest meci. El este accidentat la spate, fiind indisponibil în prezent. Bobe continuă investigațiile medicale, urmând ca pe baza acestora să se stabilească un diagnostic, tratamentul necesar și eventual perioadă aproximativă de absență.