CSM CSU Oradea a fost acceptată în Basketball Champions League – ediția 2019/20. Roș-albaștrii evoluează din postură de campioni în exercițiu ai României și vor accesa competiția din primul tur preliminar. Informația cu privire la acceptarea echipei orădene în competiție a venit pe cale oficială în cursul zilei de vineri (21.06).

Formația bihoreană va lua startul alături de alte 15 echipe în primul tur preliminar. Dacă se va califica mai departe, CSM CSU Oradea va avansa în turul al 2-lea preliminar, acolo unde se va duela cu o echipă înscrisă direct în cel de-al 2-lea tur preliminar.

Iată lista echipelor înscrise în tururile preliminare:

Tragerea la sorți a jocurilor din preliminarii, dar și a componenței grupelor Basketball Champions League – ediția 2018/19 este programată pentru data de 4 iulie anul curent, la House of Basketball, în Mies, Elveția. Ceremonia va fi precedată de un workshop destinat reprezentanților cluburilor participante în competiție.

Lista de 24 echipe acceptate direct pe tabloul principal (faza grupelor) este alcătuită din:

Primul tur preliminar este programat să se dispute în perioada 17-22 septembrie, iar cel de-al 2-lea tur preliminar se va disputa între 24-29 septembrie. Sezonul regulat demarează pe data de 9 octombrie anul curent.

Sezonul regulat va cuprinde opt grupe de câte patru echipe, rezultând 14 etape. Primele patru clasate în fiecare grupă se califică în playoff, iar locurile 5 și 6 au opțiunea să avanseze în playoff-ul FIBA Europe Cup.

În cazul în care nu va avansa în grupele Basketball Champions League, CSM CSU Oradea are opțiunea de a se înscrie în FIBA Europe Cup. Vom reveni cu mai multe amănunte.