În perioada 5-9 septembrie 2018 se va desfășura la Oradea Congresul Național al Studenților la Psihologie (CNSP), eveniment ce are ca scop promovarea psihologiei științifice și facilitarea unui cadru optim de dezvoltare a viitorilor specialiști în domeniu.

Fiind unul dintre cele mai importante proiecte ale Federației Cognosis (Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educației din România), echipa de organizare are bucuria de a construi contexte de învățare pentru nu mai puțin de 120 de participanți din toate colțurile țării. Proiectul se află la a VIII-a ediție, și, acum mai mult decât oricând, obiectivul principal al celor care stau în spatele CNSP-ului este acela de a-și concentra atenția asupra experienței pe care o vor trăi paticipanții și asupra lucrurilor cu care vor rămâne după finalizarea acestuia.

În plus, Congresul Național al Studenților la Psihologie este în primul rând un proiect făcut de oameni pentru oameni și are o latură profund umană, deoarece se axează pe înțelegerea omului în ansamblu său, reprezentând în același timp un pas important în drumul oricui către psihologie și către propria persoană.

Pe parcursul a cinci zile de implementare, participanţii, speakerii şi organizatorii vor beneficia de cazare şi masă, de un program social şi de unul ştiinţific. În cadrul programului ştiinţific vor avea loc o serie de workshop-uri pe diverse teme de actualitate din psihologie, prelegeri şi conferinţe, precum şi o sesiune de comunicări ştiinţifice, pentru ca studenţii să-şi poată prezenta lucrările ştiinţifice într-un cadru profesionist și să primească feedback pentru munca lor.

Printre speakerii care vor fi prezenți se numără Alina Zamosteanu, Daniel Muranyi, Raoul Radu, Diana Mirela Cândea, Cristina Dragotoniu, Iris Gogorici, Gabriela Culda, Alin și Crina Crețu, Monica David, Luiza Oana Rebega și Adriana Laszlo.

Spre deosebire de celelalte ediții, anul acesta programul social este mai interactiv, antrenând participanții în activități de cunoaștere și coeziune, activități prin care să-i descopere pe ceilalți și să se autodescopere, dar mai ales să construiască conexiuni autentice.

În final, studenții ţin să mulțumească Universității din Oradea pentru tot ajutorul acordat, dar şi pentru eforturile depuse, fără de care, nu ar fi fost posibilă susţinerea acestui eveniment. Această colaborare nu este una întâmplătoare având în vedere faptul că misiunea Universităţii din Oradea este să ofere educaţie şi cercetare la un standard înalt de calitate într-un context naţional şi internaţional.

Despre Federația Cognosis:

Cognosis este Federaţia Asociaţiilor Studenților la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din România. Altfel spus, este casa unde se reunesc voluntarii asociaţiilor studenţeşti de la  psihologie din cele mai importante 6 centre universitare din țară: Sibiu, Cluj, Bucureşti, Timişoara, Oradea şi Iaşi.

Acum ceva mai mult de un deceniu, Cognosis s-a născut din nevoia studenţilor de a creşte, de a se dezvolta, de a nu bate pasul pe loc. Curioşi şi plini de entuziasm, studenţii îşi doreau să îşi cunoască colegii din celelalte colţuri ale ţării, să facă schimburi de experienţă, să organizeze proiecte naţionale şi să lege prietenii de neuitat.

Mai mult, studenţii ştiau că, dacă vor ca vocea lor să fie auzită, dacă vor ca profesia de psiholog să crească şi dacă vor sa facă o diferenţă, trebuie să lucreze împreună, să construiască ceva mai mare decât ei și astfel a luat naștere Cognosis.