Primăria Oradea a lansat un concurs de soluții pentru achiziția serviciilor de amplasare a statuii lui Rimanoczy Kálmán Junior și amenajarea spațiului public adiacent Bisericii Romano-Catolice „Pogorârea Sf. Spirit” de pe str. Dunării nr. 1.

Rimanóczy Kálmán (1 mai 1870 – 11 iunie 1912) a fost un important arhitect orădean, care a lăsat o vastă moștenire arhitecturală, cu care și azi orașul se mândrește.

Printre clădirile realizate de acesta se numără: clădirea Primăriei Oradea, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Biserica Romano-Catolică din Olosig, cu hramul Sfântul Spirit, situată pe strada Dunărea nr. 1, colț cu strada Republicii, Palatul Moskovits, unul dintre cele mai frumoase exemple ale stilului secession, Palatul Rimanóczy Sr., imobil amplasat pe str. Parcul Traian nr. 1 colț cu Republicii, Palatul Finanțelor (Policlinica 2) din Calea Republicii nr. 26 și multe alte clădiri.

Rimanóczy a fost fiul cunoscutului arhitect Rimanóczy Kálmán Senior.

Valoarea estimată a proiectului este de 417.000 lei (fără TVA). Din această sumă,  valoarea totală a premiilor reprezintă 17.000 lei, din care 10.000 lei (fără TVA) revin premiului al II-lea și 7000 lei (fără TVA) vor reveni celui care va câștiga premiul al III-lea, cu mențiunea că autoritatea contractantă, adică Primăria Oradea, va încheia un contract cu ofertantul câștigător al concursului.

Tipul concursului de proiecte este unul deschis, criteriile de calificare și toate cerințele pe baza cărora concurenții trebuie să își prezinte proiectele fiind prevăzute în instrucțiunile pentru ofertanți.

În ceea ce privește criteriile care urmează să fie aplicate la evaluarea proiectelor, acestea sunt cele prezentate în documentul „Catalog – factori de atribuire”. Toate documentele pot fi vizualizate prin accesarea link-ului http://www.oradea.ro/licitatii/anunt-concurs-solutii-statuia-rimanoczy-kalman

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate/preț.

Data și ora limită de depunere a proiectelor este 9 decembrie 2019, ora 10:00, iar deschiderea ofertelor va avea loc tot în data de 9 decembrie, la ora 13:00.

Ofertanții pot obține informații suplimentare de la Serviciul Achiziții Publice din cadrul Primăriei Oradea, camera 133, telefon 0259.408.803, persoană de contact – Mihaela Laslau.

Pe site-ul Primăriei Oradea, secțiunea din stanga paginii – Informații de Interes Public – Licitații, mai exact la link-ul http://www.oradea.ro/licitatii/anunt-concurs-solutii-statuia-rimanoczy-kalman pot fi vizualizate toate documentele care fac referire la acest concurs de soluții.