Hidrologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din două judeţe din ţară, valabilă până luni la ora 22.00.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii care a intrat în vigoare luni la ora 10.00 şi este valabilă până la ora 22.00.

Aceasta vizează râurile din bazinele hidrografice Crișul Negru – bazin superior amonte confluență cu râul Valea Roșie, Arieș – bazin superior amonte S.H. Câmpeni, județele Bihor și Alba.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Pietros, Arieș – bazin amonte S.H. Scărișoara.

Potrivit hidrologilor, în aceste zone, ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație.