În data de 08.09.2019, în jurul orei 14.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru a ieși din țară o persoană de sex masculin, care călătorea ca pasager într-un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră o carte  de identitate românească, ocazie cu care s-a constatat că există diferenţe de fizionomie între fotografia aplicată în documentul de călătorie și persoana prezentă în Punctul de Trecere al Frontierei, motiv pentru care acesta a fost dus la sediul instituției pentru verificări.

În urma verificărilor suplimentare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul român R.M., în vârstă 21 de ani, domiciliat în județul Bihor. Acesta a declarat că a folosit documentul fratelui său deoarece documentul personal l-a uitat acasă, el dorind să ajungă la muncă în Scoția.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.