În data de 10.07.2019, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean din Pakistan, S.M., în vârstă de 31 de ani, ca pasager într-un autocar marca VDL, înmatriculat în România. La control, acesta s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Pakistan şi un permis de şedere având însemnele autorităţilor spaniole.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat la control este fals, neîndeplinind condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției, pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.