În data de  30.10.2019, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere al Frontierei (feroviar) Curtici s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, o persoană care călătorea ca pasager în trenul IR 74-1, care circula pe ruta Braşov-Budapesta.

La controlul de frontieră, bărbatul s-a legitimat cu un permis de şedere emis de autoritățile din Olanda. În urma verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana de la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este un cetăţean din Uganda, în vârstă de 28 de ani care a intrat legal în România, în baza paşaportului personal şi a unei vize valabile.

Bărbatul în cauză a declarat faptul că a procurat permisul de şedere de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 300 de dolari şi a recurs la această metodă întrucât îşi pierduse paşaportul.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei efectuând, totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.