Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

 

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 190 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 59.635 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere.

Miercuri, 15 ianuarie a.c., pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Borș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat

Tot miercuri, 15 ianuarie a.c., pe drumul comunal 60, în localitatea bihoreană Hidișelu de Sus a fost depistat în trafic un bărbat din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Miercuri, 15 ianuarie a.c., la ora 19.37, la intersecția străzii Ion Luca Caragiale cu strada Republicii din municipiul Marghita, un bărbat de 46 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor și a acroșat o tânără de 15 ani, din Marghita, care se angajase în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal.

După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind identificat și depistat cu operativitate de polițiștii din Marghita.

În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Miercuri, 15 ianuarie a.c., la ora 13.30, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat un bărbat de 27 de ani, din localitatea bihoreană Tileagd, bănuit că ar fi sustras un autoturism care fusese lăsat în fața unui imobil din Tileagd, neasigurat și cu cheile pe scaunul din partea dreapta față și l-ar fi condus aproximativ 700 de metri, pe drumurile județene 767 și 108/I, iar apoi a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, în urma testării sale cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma continuării cercetărilor și admninistrării probatoriului în cauză, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd l-au reținut pe bărbatul de 27 de ani pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.