În imaginea alăturată puteți vedea calendarul competițional din prima parte a Ligii Naționale de Baschet. CSM CSU Oradea debutează pe data de 6 octombrie, pe teren propriu contra Timișoarei.
 
Dar până atunci, primul duel oficial – în Basketball Champions League – va avea loc pe 20-22 septembrie contra celor de la Karhu Basket.
 
Iată programul CSM CSU Oradea în prima fază a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19:
 
 
 
 
Etapa 1, 6 octombrie – vs SCM Timișoara (acasă)
Etapa 2, 13 octombrie – vs CSM Steaua București (deplasare)
Etapa 3, 20 octombrie – vs CSU Știința Dinamo București (acasă)
Etapa 4, 27 octombrie – vs SCM U Craiova (deplasare)
Etapa 5, 3 noiembrie – vs BC CSU Sibiu (acasă)
Etapa 6, 10 noiembrie – vs U-BT Cluj-Napoca (acasă)
Etapa 7, 17 noiembrie – vs BCM U FC Argeș Pitești (deplasare)
Etapa 8, 4 decembrie (intermediar) – vs SCM Timișoara (deplasare)
Etapa 9, 8 decembrie – vs CSM Steaua București (acasă)
Etapa 10, 15 decembrie – vs CSU Știința București (deplasare)
Etapa 11, 22 decembrie – vs SCM U Craiova (acasă)
Etapa 12, 29 decembrie – vs BC CSU Sibiu (deplasare)
Etapa 13, 5 ianuarie – vs U-BT Cluj-Napoca (deplasare)
Etapa 14, 12 ianuarie – vs BCM U FC Argeș Pitești (acasă)
 
În schimb, CSM CSU Oradea este calificată direct sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2018/19. Aici va juca o dublă manșă, pe 3 și 10 aprilie 2019, învingătoarea calificându-se la Final Four-ul competiției. Acesta se va disputa pe 17-18 aprilie 2019.
 
CSM CSU Oradea este înscrisă și în cupele europene. În primul tur preliminar al Basketball Champions League, programat a se disputa în dublă manșă, pe 20 septembrie (deplasare) și 22 septembrie (acasă), CSM-ul se duelează cu Karhu Basket. Dacă avansează, Oradea se duelează în cel de-al 2-lea tur preliminar cu învingătoarea dintre Levski Lukoil și BC Siauliai, tot în dublă manșă, pe 25 și 28 septembrie 2018. În cazul în care trece și de această fază, formația orădeană întâlnește pe JSF Nanterre în cel de-al 3-lea tur preliminar, programa a se desfășura pe 1 și 4 octombrie anul curent. Dacă trece și de acest oponent, CSM CSU Oradea pătrunde în grupele Basketball Champions League. Dacă este învinsă în oricare din cele trei tururi preliminare ale competiției amintite, atunci campioana României va evolua în grupele FIBA Europe Cup.