Un nou bilanț al îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost dat publicității vineri. Potrivit acestuia, 308 români au fost confirmați cu infecție COVID-19. 31 au fost declarați vindecați și externați.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Potrivit informațiilor Bihon.ro/JB, cele trei cazuri noi din Bihor se înregistrează la doi bărbați și o femeie. Cei trei s-au întors din Italia. Vineri, 13 martie, au ajuns în România primii doi: o femeie și un bărbat, iar sâmbătă, 14 martie, a sosit cel de-al doilea bărbat.

Cu toate acestea, se pare că cele trei persoane nu prezintă pericol de transmitere in mediu larg fiindca au fost plasati direct in carantina.

Cu aceste trei persoane, numarul cazurilor confirmate de cotonavirus se ridica la 5, dar, din fericire, se pare ca nu au forme grava de boala. Toti au fost si sunt tratati in spatiu separat, la sectia de Boli Infectioase de la Spitalul Curteanu.