România U21 și Franța U21 au terminat la egalitate, 0-0, ultimul meci din grupa C de la Campionatul European 2019. Astfel, ambele echipe s-au calificat în semifinalele turneului dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Astfel, pe 27 iunie de la ora 19:00, ora României, tinerii tricolori vor înfrunta echipa Germaniei la Bologna. În cealaltă semifinală, de la ora 22:00, se vor duela Spania și Franța.

„Era greu să ne gândim la câștigarea grupei. Am luat fiecare meci în parte și le-am pregătit foarte bine tactic. Locul 1 este meritat! Am scris o filă de istorie în România. Mă bucur că am putut să contribui la asta. Simt mândrie și vreau să-i fac mândri pe fani! Măcar o seară să fie fericiți și mândri că sunt români într-o altă țară. Nici nu m-am gândit la semifinală. Trebuie să sărbătorim, iar de mâine vom analiza adversarul. Vom intra pe teren pentru a juca în finală”, a declarat Dragoș Nedelcu la finalul partidei.

ECHIPELE DE START
Franța U21: Bernardoni – Amian, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (Del Castillo 84′)- Mateta, Ikone (Reine-Adelaide 84′)
Rezerve: Larsonneur, Prevot, Ballo-Toure, Aouar, Dembele, Dagba, Niakhate, Sissoko, Caci
Selecționer: Sylvain Ripoll

România U21: I. Radu – Cr.Manea, Nedelcearu, Ad. Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (T.Băluță 59′) – Olaru (Vl. Dragomir 72′), I. Hagi, Fl. Coman – Puşcaş (Ad. Petre 83′)
Rezerve: Căbuz, A. Vlad, Pașcanu, , R. Grigore, V. Ghiță, Fl. Ștefan, A. Ivan, A. Ciobanu, D.Man
Selecționer: Mirel Rădoi

Arbitru: Georgi Kabakov (Bulgaria) / Asistenţi: Martin Margaritov şi Divan Valkov