Un bărbat bănuit de repetate furturi din locuință, reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

Luni, 10 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au reținut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un bărbat de 34 de ani, din localitatea Cadea, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (4 acte materiale).

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 17 decembrie 2021, in intervalul orar 06.30 – 15.40, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-un imobil din Oradea și ar fi sustras 350 de Euro și 9 grame de bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu total de 3.400 de lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 22 decembrie, ar fi sustras, din locuința unei cunoștințe din Oradea, 1.500 lei, un inel din aur de 3,47 grame, un ceas și diverse articole de îmbrăcăminte, cauzând un prejudiciu total de 4.000 de lei.

Același bărbat este bănuit că, la 30 decembrie, în intervalul orar 07.30 – 13.15, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o altă locuință din Oradea și ar fi sustras o unitate centrală de control pentru sisteme de încălzire, pe care ulterior a abandonat-o lângă gardul unui imobil, într-o fântână improvizată, cauzând un prejudiciu total de 11.500 de lei.

Bărbatul de 34 de ani este bănuit și că, în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-un alt imobil din Oradea, iar din interiror ar fi sustras 150 de lei, cauzând un prejudiciu total de 250 de lei.

Marți, 11 ianuarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului l-au prezentat pe bărbatul de 34 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Sursa: Realitatea de Bihor