Un bihorean, bănuit de crimă pe teritoriul Franței, dat în urmărire internațională de autoritățile din Hexagon, a fost depistat de polițiști în Salonta. Bărbatul a fost arestat preventiv,deocamdată provizoriu, pentru 15 zile. 

 

 

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat, vineri, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, urmărit internaţional. Autoritățile franceze au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de omor, pe teritoriul Franței.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat pe aceasta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar vineri, 23 aprilie, acesta a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie. Magistrații Curții de Apel Oradea au emis pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, bărbatul urmând să fie predat autorităților franceze.

Sursa: Realitatea de Bihor