Un bihorean a fost reținut de polițiști, și ulterior arestat preventiv, din cauză că a furat dintr-o locuință nelocuită din localitatea Batăr și a sustrat mai multe bunuri în valoare de peste 3.000 lei.

 

Potrivit IPJ Bihor, luni, 22 martie, polițiștii Secției nr. 9 de Poliție Rurală Cefa din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au identificat și cercetat un tânăr de 20 de ani, din comuna Batăr, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 18 – 20 martie, ar fi pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit din localitatea bihoreană Batăr și ar fi sustras aparatură electrică și electronică, diverse parfumuri, produse cosmetice și de curățenie, provocând un prejudiciu total în valoare de 3.487 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiști.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 20 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Marți, 23 martie, cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului de 20 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: Realitatea de Bihor