Un depozit de furaje din satul bihorean Sitani, comuna Pomezeu, a fost cuprins de incendiu luni după-amiază. Focul a fost provocat de un copil de şase ani, care s-a jucat cu chibritele în hambar.

Pompierii au fost alertaţi în jurul orei 17.30, iar când au ajuns la faţa locului, întreaga clădire era cuprinsă de flăcări. Mai mult, focul ameninţa să cuprindă şi gospodăria vecină, aflată la doar un metru distanţă. „Timp de aproximativ două ore şi 25 de minute, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind să împiedice propagarea incendiului la locuinţă şi la construcţia învecinată, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Din fericire, copilul nu a fost rănit, dar au fost mistuite de flăcări hambarul, 120 kilograme fân, 4 metri cubi lemn de construcţie şi 10 metri pătraţi din acoperişul anexei.

ISU Crişana le atrage atenţia părinţilor şi bunicilor să fie mai atenţi cu copiii, cu atât mai mult cu cât zilele trecute a avut loc un alt incident. Un băieţel de un an şi 4 luni a rămas blocat într-o garsonieră aflată la etajul doi al unui bloc din Marghita, judeţul Bihor, uşa închizându-se accidental după ce mama a ieşit pentru câteva momente în casa scării. Nereuşind să-l facă să înţeleagă să deschidă uşa, mama a cerut ajutorul ISU Crişana.