În noaptea de joi spre vineri, 16 iulie, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru evacuarea apei din două curți și pentru stingerea unui incendiu produs de trăsnet, la o gospodărie.

 

În data de 16 iulie, în jurul orei 02.00, echipajele de pompieri din cadrul Gărzii Tinca au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs de trăsnet, la o gospodărie situată în Husasău de Tinca.

Forțele de intervenție au acționat timp de aproximativ trei ore pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta generalizat la o șură în care erau depozitate aproximativ 30 de tone de fân și lucernă, flăcările amenințând să se extindă la alte două construcții.

În urma evenimentului, au ars șura și plantele furajere depozitate în interiorul acesteia, pompierii reușind să salveze din calea flăcărilor grajdul, care era lipit de șură și o altă construcție situată la circa 1.5 metri de focare.

Echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente, în curțile a două gospodării situate în localitate.

Județul Bihor se află în continuare, până la ora 23.00, sub incidența unei atenționări Cod Galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

Sursa: Realitatea de Bihor