Miercuri, 28 august a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au efectuat cercetări față de un bărbat de 24 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 1 – 23 august a.c., ar fi pătruns prin escaladare și efracție în interiorul unui imobil nelocuit din municipiul Oradea și ar fi sustras conductori electrici, diverse scule electrice și două arcuri pentru practicat tirul cu arcul, cauzând un prejudiciu total apreciat la 5.000 lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 24 august a.c., în intervalul orar 13.30 – 14.15, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-un alt imobilul nelocuit din Oradea, aflat în construcție și ar fi sustras, prin dislocare, aproximativ 3 metri de țeavă din cupru de la instalația de încălzire a imobilului, cauzând astfel un prejudiciu total estimat la 2.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe orădeanul de 24 de ani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar joi, 29 august a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea s-au adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă a celui în cauză. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.