Aproape 6000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate, la finele săptămânii trecute, de polițiștii bihoreni din autoturismul și locuința unui bărbat din Tinca. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

 

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost depistat de către polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca vineri, 7 ianuarie, în jurul orei 13.30, în trafic pe drumul județean 792/A, în timp conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu.

Potrivit IPJ Bihor, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în portbagajul autoturismului un sac din plastic în care se afla o cutie din carton cu 500 de pachete de țigări (10.000 de fire de țigarete) nemarcate corespunzător.

În aceeași zi, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a bărbatului de 51 de ani, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta au efectuat o percheziție la domiciliul bărbatului, în urma căreia au fost descoperite alte 5.220 de pachete țigarete (104.400 fire de țigarete), de diferite mărci, nemarcate corespunzător.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de polițiști în vederea cercetărilor.

Prejudiciul total provocat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 86.000 de lei.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Sursa: Realitatea de Bihor