Fluctuațiile de temperatură continuă în următoarele zile. Potrivit meteorologilor ANM, după episoadele de temperaturi apropiate de zero, în weekend, inclusiv în București, se vor înregistra maxime de 30 de grade Celsius.

Joi, 19 octombrie, temperaturile se vor menține între 6 și 15 grade Celsius, vremea continuând să se încălzească atât ziua, cât și noaptea. Cerul va prezenta variabilitate, cu unele înnorări și ploi locale în vest și nord, alături de ceață izolată la începutul zilei.

Vântul va sufla în general slab până la moderat, deși în vestul, sud-estul și în zonele montane este posibil să se înregistreze vânt mai puternic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 15 grade.

În Capitală, meteorologii anticipează cer variabil, predominant senin în timpul zilei și vânt slab. Temperatura maximă va ajunge la 21 – 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9 – 10 grade, ușor mai rece la poalele munților.

Potrivit prognozei ANM care acoperă perioada 18 octombrie – 13 noiembrie, în săptămâna 16-23 octombrie, în cea mai mare parte a țării, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât valorile caracteristice acestei săptămâni. În special, regiunile vestice, sudice și sud-vestice vor înregistra o abatere pozitivă mai pronunțată a temperaturilor. Cantitățile de precipitații ar putea depăși nivelurile normale în nord-vestul extrem al țării, dar va exista un deficit în sud-vest, precum și local în vest, est și sud-est. În rest, precipitațiile vor fi, în general, apropiate de nivelurile normale pentru această perioadă a anului.