În data de 26.09.2019, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român T.A., aflat la volanul unui autoturism marca RANGE ROVER Velar, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat documentele de identitate și o xerocopie a unui certificat de înmatriculare care avea însemnele autorităților italiene pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, la data de 08.09.2019.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a fost rugat de o persoană, a cărei identitate nu o cunoaște, să aducă mașina în România și nu ştia că aceasta era căutată de autorități.

Autoturismul, în valoare de 70.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire și conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.