La începutul acestei săptămâni, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la  parcarea publică etajată de pe strada Brașovului. Societatea care a câștigat licitația, SC Electrogrup SA Cluj-Napoca, a demarat organizarea de șantier, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Parcarea de pe strada Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări este de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

„Parcarea va avea cinci niveluri supraterane, primul fiind demisolul, iar ultimul, o terasă. Intrarea și ieșirea se vor face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare. Prin realizarea acestei parcări se va îmbunătăți situația locurilor de parcare din zona centrală, insuficiente comparativ cu nevoia existentă”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Valoarea investiției este de 15,5 milioane lei, fără TVA. Finanțarea lucrărilor este asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea.