Luni, 9 septembrie, constructorul a început decopertarea trotuarului pe zona cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă, în cadrul lucrării de amenajare a malului stâng al Crișului Repede în zona dintre Podul Sfântul Ladislau și Podul Centenarului. Trotuarul urmează să fie pavat cu dale de porfir. Lucrările pe această porțiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat și a jardinierelor, întreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, aparținând arhitectului Vago Laszlo.

Organizarea de șantier a început în data de 2 aprilie 2019, până în prezent fiind realizate următoarele lucrări:

–      S-au montat trepte din granit auriu de dimensiunile 40x65x60/80/120 și 30x20x60/80/120 pe toată zona de promenadă (zona istorică).

–      S-au montat blocuri din granit auriu de 60×60/80/120 și grosime de 10 cm pe toată zona istorică cuprinsă între Podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

–      S-au executat lucrări de turnare beton la scările de acces nr. 3, nr. 6 și nr. 7.

–      Pe zona cuprinsă între podul Centenarului și zona istorică s-au montat borduri din granit având dimensiunea 12x20x60.

–      S-a început decopertarea asfaltului pe porțiunea zonei istorice, cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă.

–      între Podul Centenarului și zona istorică s-au executat fundațiile pentru stâlpii de iluminat și traseele de alimentare electrică a stâlpilor, iar pe porțiunea cuprinsă între podul Sf Ladislau și rampa de acces în zona de promenadă s-au executat traseele de alimentare electrică a stâlpilor de iluminat.

Stadiul fizic al execuției lucrărilor este de aproximativ 45%. Lucrările sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL și SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de execuție este de 12 luni, valoarea totală fiind de 9.776.452,71 lei (fără TVA). Contribuția Primăriei Oradea este de 2%.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane pietonale și ciclistice pe malul stâng al Crișului Repede în municipiul Oradea” este finanțat în cadrul Programului operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.1, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.