Peste 780 de sancțiuni, din care 652 pentru viteză, au fost aplicate de polițiștii din Bihor, în urma unei acțiuni de amploare care a avut loc la finele săptămânii trecute. Totodată, au fost reținute 68 de permise de conducere.

 

În perioada 3 – 5 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, , cu sprijinul polițiștilor rutieri din Satu Mare, Sălaj, Hunedoara, Alba și Arad, au acţionat pe şoselele bihorene pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă sau peste limitele legale de viteză sau de către către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 784 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 335.655 de lei. Din acest total, 652 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 54 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șapte pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate 15 depășiri neregulamentare, au fost sancționați cinci bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 68 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare și au fost constatate 9 tamponări. 

 

Astfel, vineri, 3 septembrie, la ora 10.19, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Urvind, a fost depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Lugaşul de Sus, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, sâmbătă, 4 septembrie, la ora 01.45, pe strada Ovid Densuşianu din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Cuzap, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 119 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

ImagineImagine: Imagine

Sursa: Realitatea de Bihor