Joi, 22 noiembrie a.c., polițiștii Compartimentului Delicte Silvice – Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea pe linia controlului circulației materialului lemnos și a respectării legislației silvice de către agenții economici de profil.

În cadrul acțiunii au fost efectuate controale la două societăți comerciale bihorene, iar pentru neregulile și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei. De asemenea, au fost confiscați 28,92 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 13.325 lei, din care 17,44 metri cubi de cherestea și 11,48 metri cubi de lemne de foc.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comericală cu sediul în comuna Sânmartin, județul Bihor, resepctiv la depozitul acesteia din municipiul Oradea, în urma inventarierii stocurilor scriptice și faptice, s-a constatat că societatea deținea, fără documente de proveniență legală, 17,44 metri cubi de cherestea de rășinoase.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a agentului economic cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar cheresteaua fără documente legale, în valoare de 11.649,92 lei, a fost confiscată.