După cum probabil știi deja, corpul nostru este constituit în proporție de 70% din apă, ceea ce înseamnă că hidratarea corectă este cheia unui organism perfect sănătos. Apa băută cu regularitate îți va asigura un sistem digestiv perfect funcțional și va face ca toate celelalte funcții ale corpului să lucreze cât mai bine. Un pahar de apă consumat la câteva minute după trezire va face adevărate minuni asupra organelor interne și va facilita refacerea sărurilor și mineralelor din organism. Un adult ar trebui să consume, în medie, câte șapte pahare de apă pe toată durata zilei, cantitatea totală recomandată fiind direct proporțională cu numărul kilogramelor cântărite.

Dacă nu știi care sunt diferențele dintre o apă plată și o apă minerală, ți-am pregătit mai jos toate informațiile de care ai putea avea nevoie în acest sens, pentru ca organismul tău să fie corect hidratat în permanență.

Însă, înainte de toate, trebuie să convenim asupra faptului că termenul de apă minerală a fost preluat popular ca fiind apa carbogazoasă, când, de fapt, apa minerală poate fi și plată. Termenul, așa cum probabil ai intuit deja, vine de la faptul că apa conține și minerale, deci nu este corect să folosim termenul de apă minerală ca fiind doar cea cu bule.

Revenind la principalele diferențe dintre apa minerală plată și apa minerală carbogazoasă, iată ce trebuie să știi!

Apa minerală plată – avantaje și dezavantaje

Se pare că cercetările au arătat, de-a lungul timpului, că apa plată oferă un nivel mai mare de hidratare decât apa minerală carbogazoasă, ceea ce înseamnă că organismul tău va fi mai sănătos dacă alegi să o consumi pe prima dintre acestea. Principalul motiv este acela că apa plată nu conține bule, cunoscute popular sub denumirea de „acid”, deci apa plată nu va avea niciun efect negativ asupra stomacului tău, disconfortul gastric fiind eliminat complet. Tocmai de aceea, apa plată este cea mai bună atunci când vrei să slăbești sau să îți detoxifici organismul, pentru că va putea fi consumată în cantități mai mari decât apa minerală.

Totuși, costul apei plate este ceva mai ridicat decât cel al apei minerale, ceea ce poate fi încadrat la dezavantaje, deși este singurul inconvenient al acesteia.  

Apa minerală carbogazoasă – avantaje și dezavantaje

Apa minerală cu bule este mai apreciată pentru compoziția chimică de care se bucură. Concret, într-un pahar de apă minerală vei regăsi săruri de rehidratare, perfecte pentru corpul matur mai ales în zilele toride de vară. Așa cum te-ai convins deja, apa minerală carbogazoasă pare să ne potolească setea mai ușor decât cea fără gaze, asta tocmai datorită bulelor, care ne „curăță” papilele gustative. 

Apa carbogazoasă mai este folosită cu succes în multe cocktailuri, alcoolice sau non-alcoolice, cele mai cunoscute dintre acestea fiind șprițul, Mojito sau limonadele de orice fel. Tot ea este perfectă pentru a aera compozițiile de clătite sau de tarte ori checuri, de aceea este preferată de către gospodine din toată lumea sau de către pasionații de bucătărie în general.

Apa minerală carbogazoasă are, însă, și două dezavantaje, și anume acela că poate cauza arsuri sau balonări gastrice ori intestinale, din pricina acidului, dar poate da peste cap și rinichii, din cauza cantității mai mari de minerale din compoziția sa, ceea ce duce la formarea pietrelor sau a nisipului la nivelul acestor organe vitale.

Ideal ar fi să combini consumul de apă plată fără acid cu cel de apă plată cu bule, mergând mai degrabă pe varianta simplă zi de zi și limitând paharele de apă carbogazoasă pentru ocazii mai rare. 

Nici măcar nu mai e nevoie să te deplasezi pentru a te bucura de o hidratare perfectă acasă ori la serviciu, pentru că acum poți comanda apă plată de la Carrefour online, urmând ca baxurile de care ai nevoie să-ți ajungă la ușă prin intermediul unui curier în mai puțin de două ore de la plasarea comenzii. Convinge-te cât e de simplu să ai un corp sănătos și bea cât mai multă apă!

Sursa foto: pexels.com