În intervalul 13 noiembrie 2021 – 14 noiembrie 2021, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.
 
 
Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2.323 de persoane carantinate și 3.319 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 97 de societăți comerciale și 30 de mijloace de transport în comun.
În urma controalelor au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, din care 19 cu avertisment scris și 49 cu amenzi în valoare de 20.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 
În aceste misiuni au fost implicați 111 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 66 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 29 au acționat în patrule mixte, aplicând 16 sancțiuni contravenționale din care 9 cu avertisment scris și 7 cu amenzi în valoare de 5.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
 
Echipaje ale ISU Bihor au efectuat 13 verificări ale secțiilor ATI Covid-19. Un echipaj al ISU BH a asigurat o acțiune de transport personal medical. O echipă a ISU Bihor a asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 48 de cadre ale ISU „Crișana“.

Sursa: Realitatea de Bihor