Peste 90 de amenzi, în valoare de circa 38.000 lei, au fost aplicate de polițiștii din Bihor pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, iar cinci conducători auto au rămas fără permise. Un tânăr din comuna Oșorhei a fost depistat conducând un autoturism prin municipiul Oradea cu o viteză de 110 km/h.

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 37.930 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare şi au fost constatate trei tamponări.

Potrivit IPJ Bihor, 39 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 11 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 41 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 22 iulie a.c., la ora 01.14, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Oşorhei, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Sursa: Realitatea de Bihor