Viceprimarul Florin Birta a anunțat în cadrul conferinței de presă de luni, 11 noiembrie, modificări în circulația pe drumul de centură în dreptul Pieței 100, unde se va construi un nou pasaj, precum și stadiul lucrărilor de pe strada Bihorului și la viaductul de pe drumul expres.

Modificări în circulația pe drumul de centură

Începând de astăzi, 12 noiembrie, va fi blocată o bandă în sensul giratoriu din apropierea Pieței 100, astfel că circulația de pe centură în zona respectivă până în jurul lunii mai 2020 se va desfășura cu dificultate. Blocarea bandei se datorează faptului că trebuie desfințat sensul giratoriu de pe centură, el urmând ulterior să fie translatat spre Piața 100 pentru a face loc  benzii de ocolire a pasajului care se va construi în zona cartierului Europa.

Tot aici, adiacent pasajului, mai sunt încă două lucrări care vor fi începute cât mai curând, a anunțat viceprimarul. La drumul de legătură între magazinul Leroy Merlin și Piața 100, săptămâna trecută a fost termenul pentru dechiderea ofertelor, au fost două firme care au participat la această licitație: firma Poor Construct și Asfamix. „Sperăm să finalizăm în cel mai scurt timp și această licitație, să putem începe și acest drum  cât mai repede, care cu siguranță ar fi un mare ajutor mai ales la lucrările pasajului. Totodată, în 9 decembrie avem deschiderea de oferte la  drumul de legătură dintre sensul giratoriu de la Anghel Saligny din Parcul Industrial  și strada Nojoridului pe sub pasajul care intră în cartierul Grigorescu și atunci toată această zonă a parcului industrial i-am asigura o altă ieșire din zona pasajului Grigorescu, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să intre prin girația de pe centură, mai ales pe perioada lucrărilor”, a declarat Florin Birta.

Lucrări pe strada Bihorului și la viaductul de pe drumul expres

Legat de lucrările de pe strada Bihorului, aici până la finalul acestei săptămâni va fi asfaltată porțiunea de drum de la podul care este în zona blocurilor ANL până la intersecția cu strada Ion Bogdan. La intersecția cu strada Ion Bogdan se va amenaja un sens giratoriu, după care acest drum trebuie continuat cu modernizarea lui până la viitorul sens giratoriu care se va intersecta cu continuarea drumului expres. În funcție de condițiile meteo, din această toamnă drumul va fi continuat și se va lucra pe această porțiune până vremea va permite acest lucru, a promis viceprimarul Birta.

Tot în cadrul conferinței de presă, viceprimarul a amintit și despre stadiul lucrărilor de la viaductul drumului de legătură care va prelungi drumul expres până la DN19 spre Satu Mare. Au ajuns până în acest moment 24 de grinzi la viaduct, ele au fost deja montate între cele două culei, diferența până la cele 120 necesare sunt estimate să ajungă tot câte 12 de grinzi pe săptămână, a menționat viceprimarul. Drumul are o lungime de 2.823 de metri, din care un viaduct de 246 metri. Au fost forați 92 de piloți la cel puțin 20 de metri adâncime în pământ, pentru a susține cele 9 pile și cele două culei.