Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a lansat un atac dur la adresa Partidului Social Democrat, despre care afirmă că este ”partidul fake-news” și, în acest context, actualul senator liberal le cere colegilor de partid să fie ”în gardă” și să demonteze orice fel de mesaj venit din partea social-democraților. 

Trebuie să tratăm foarte serios aceste alegeri. Suntem obligaţi să fim responsabili, să fim în gardă, pentru că PSD – acest partid monstruos este extraordinar de bun în a duce campanii electorale murdare. Trebuie să ştiţi un lucru: au repetat toate minciunile pe care le-au folosit acum cinci ani, în campania de prezidenţiale şi le-au multiplicat de zece ori. Ne-au povestit în fiecare zi şi vor povesti până pe 24 noiembrie despre cum Partidul Național Liberal şi guvernul liberal vor tăia pensiile, salariile. Dar noi ştim adevărul: PNL se ocupă de lucruri serioase şi guvernează serios, nu taie pensii şi nu taie salarii, nu creşte impozite şi nu creşte taxe. Nu facem nimic care să ducă România în zona de nefericire pe care a adus-o PSD în ultimii trei ani de zile. Deci, haideți să le spunem tuturor românilor, în fiecare casă, în fiecare cătun că ceea ce face PSD se numeşte fake-news. PSD este partidul fake-news, iar orice fel de mesaj pe care îl auziţi, de mistificare a realităţii, de falsificare a ceea ce face PNL şi candidatul PNL trebuie şi avem obligaţia să demontăm”, a declarat, la Bistrița, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu.

În acest sens, fostul lider al liberalilor din România a făcut un apel la cetățeni să iasă la vot, pentru că, în opinia sa, neprezentarea la scrutin poate însemna, indirect, un vot pentru PSD. „Ştiţi care este cel mai periculos lucru care se poate întâmpla în această campanie electorală, până pe data de 24 noiembrie? Ca toţi cei care se uită la noi sau mare parte dintre cei care urmăresc mesajul PNL să spună ‘aveţi un candidat foarte bun, minunat, dar Klaus Iohannis oricum iese preşedinte, Viorica Dăncilă oricum este slabă şi nu va ieşi preşedinte’ şi să nu iasă la vot. Este cel mai periculos lucru pentru România normală pe care ne-o dorim cu toţii, pentru că trebuie să ştie fiecare dintre cei care vor sta acasă că neprezentarea la vot înseamnă, indirect, un vot pentru PSD”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorgiu a completat că este nevoie de o ”mobilizare record”, pentru că ”viitorul preşedinte al României are nevoie de o legitimitate extraordinar de mare pentru a putea reconstrui România pe care ne-o dorim cu toţii„.