Miercuri seara, în cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, polițiștii orădeni împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor și cu Poliția Locală Oradea, care în această perioadă se află sub comanda operațională a Poliției Române, au desfășurat acțiuni în zona centrelor comerciale din municipiul Oradea, pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus. Oamenii legii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

 

Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate în cursul acestei seri, în municipiul Oradea au fost verificate 10 centre comerciale și supermarketuri și au fost legitimate 76 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție, din care 6 cu avertisment și 2 cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei.

Ca în fiecare an, poliţiştii bihoreni vor fi la datorie şi în perioada sărbătoririi trecerii dintre ani şi vor acţiona pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ, pentru reducerea riscului rutier, dar şi pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Alături de poliţişti vor acţiona în sistem integrat şi reprezentanţi ai celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi ai altor instituţii cu atribuţii pe linie de control de la nivel judeţean.

Scopul tuturor acestor activităţi nu este acela de a aplica sancţiuni ci doar de a veghea la respectarea legilor şi la siguranţa tuturor cetăţenilor.

Cu toate acestea, în situaţia în care vor fi constatate abateri de la prevederile legale, poliţiştii vor interveni cu fermitate şi vor dispune în fiecare caz măsurile corespunzătoare.

În această perioadă dificilă, mai mult ca oricând, cu toţii trebuie să conştientizăm importanţa respectării prevederilor legale.

Reluăm recomandarea adresată cetățenilor și operatorilor economici să manifeste prudență și responsabilitate, prin respectarea măsurilor luate de autorități pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Recomandăm de asemenea tuturor cetăţenilor să evite alomerările de persoane, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

Sursa: Realitatea de Bihor