Aproape 160 de amenzi, în valoare de circa 68.000 lei, au fost aplicate, miercuri, de polițiștii bihoreni, în urma acțiunilor de prevenire a evenimentelor rutiere și de mențienere a ordinii publice. În plus, 16 conducători auto au rămas fără permise deconducere.

 

Miercuri, 29 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 67.885 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări. 

Astfel, 97 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.