Firma Construcții Bihor S.A. continuă lucrările la parcarea subterană din strada Independenței, unde a finalizat deja turnarea planșeului inferior al parcării, în axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu.

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de pregătire pentru turnarea plașeului nivelului intermediar al parcării, tot în axul 1-7.

Până în prezent a fost turnat radierul, s-au montat sistemele de drenaj ale apei și a fost turnată pardoseala finală a parcării, care a fost elicopterizată cu cuarț. În continuare, s-a lucrat la structura perimetrală a parcării, turnându-se pereții construcției. Toate aceste lucrări s-au executat în axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu.  Totodată, a fost montat un strat de hidroizolație pe bază de betonită între peretele mulat și peretele efectiv al parcării.

Toate lucrările menționate mai sus vor continua în săptămânile următoare și în axul 8-16, înspre Sinagoga Zion.

„Parcarea urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. Totodată, avem în pregătire procedura de licitație pentru piațeta care va fi amenajată deasupra parcării, spațiu care va deveni astfel unul de utilitate publică”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Parcarea de pe strada Independenței va fi o construcție pe trei niveluri subterane, fiind prevăzută cu 460 de locuri. Începute în anul 2015, lucrările la parcare au fost reluate în luna septembrie a anului trecut, după găsirea tuturor soluţiilor tehnice la problemele care au apărut între timp, construcţia fiind de mare complexitate tehnologică. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.955.337 lei.